CUP Ulldecona i Barris presenta una moció a l'Ajuntament sobre la reforma de la llei de l'avortament

 

Aquest matí la Candidatura d'Unitat Popular d'Ulldecona i Barris ha presentat una instància a l'Ajuntament demanant al consistori que tinga en compte una sèrie de propostes i consideracions al voltant de la llei de la reforma de l'avortament.

Aquest document, que podeu consultar més avall, conté una sèrie de propostes que han estat treballades pel Col·lectiu de Dones de les Terres de l'Ebre, constituït el passat dimarts 4 febrer com a resposta ebrenca a l’avantprojecte de la futura llei de l’avortament. Una llei que deixa les dones com a éssers sense capacitat per decidir sobre la seua vida i el seu cos.

Les reivindicacions que defensen el Col·lectiu de Dones de les Terres de l’Ebre i que s’extreuen del text presentat per CUP Ulldecona i Barris a l’Ajuntament són:

 • El dret a decidir sobre el propi cos, sense supòsits, sense indicacions, sense tuteles.
 • Una educació sexual i afectiva igualitària, lliure, sana i sense prejudicis.
 • Anticonceptius gratuïts, no agressius amb el cos i a l'abast de tothom.
 • El suport entre dones i professionals i la creació de les caixes de solidaritat econòmica per a les dones que vulguen avortar.

Per tot això, proposem al Ple municipal de l’Ajuntament d’Ulldecona l’adopció dels següents ACORDS:

 1. 1- Manifestar i fer arribar al Consell de Ministres i al Congrés de Diputats Espanyol el rebuig d'aquest Ajuntament a l’esmentada reforma.

 2. 2- Instar el Parlament de Catalunya perquè accelere els treballs per aprovar una llei pròpia de drets i salut sexual i reproductiva.

 3. 3- Incloure entre les funcions del Centre Jove de Salut i l'Oficina Jove del Montsià el servei d’assessorament i informació a les dones que vulguen avortar sobre les diverses possibilitats existents, vetllant per la salut, benestar i seguretat de les dones i donar-los suport, siga quina siga la seua edat.

 4. 4- Impartir campanyes a escoles i instituts, per part de personal especialitzat, on es promogue la capacitat de decisió de la dona sobre el seu cos, oferint una educació afectiva i sexual oberta i sense prejudicis. Incloure també informació sobre l’actual avantprojecte de la “Llei de Protecció de la Vida del Concebut i els drets de la dona embarassada”.

 5. 5- Que els Serveis Socials de l’Ajuntament atenguen i denuncien les situacions injustes i perilloses derivades d’aquesta reforma que pateixen les dones.

 6. 6- Donar suport a les accions que diferents entitats del municipi puguen dur a terme en contra d'aquesta reforma de la llei de l'avortament.

 7. 7- Fer arribar aquests acords al Govern de la Generalitat de Catalunya, i al Govern de l’Estat espanyol.

 

Candidatura d’Unitat Popular Ulldecona i Barris

 

 

7 de març de 2014